IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Официално: Обединение „Магистрала Трейс” строи Лот 2 на магистрала Тракия

Изненадващо, решението бе съобщено ден преди предварително обявеното

19:14 | 25.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Официално: Обединение „Магистрала Трейс” строи Лот 2 на магистрала Тракия

Обединение „Магистрала Трейс” ще получи обществената поръчка за строежа на Лот 2 от автомагистрала Тракия. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” ден преди официалната пресконференция, на която трябваше да стане това.

От АПИ съобщават, че председателят на УС на агенцията Божидар Йотов е подписал решението за определяне на изпълнител за допълнително проектиране и строителство на обект: Автомагистрала „Тракия” /А-4/ „Оризово – Бургас”, участък: Лот2 „Стара Загора – Нова Загора”, от км 210+100 до км 241+900.

Обектът предвижда изграждането на участъка Стара Загора – Нова Загора с дължина 31,8 км.

В решението агенцията обявява класираните участници съгласно обявения критерий за оценка „най-ниска цена”. Съобразно това е обявено класирането както следва:

Обединение „Магистрала Трейс”, „ТЕРНА” А.Е., “AKTOR”(“АКТОР”), Дружество по ЗЗД „Алпине – Холдинг Пътища”.

Обявяването на решението е доста изненадващо, тъй като това трябваше да се случи в 14 часа утре, 26 февруари. За целта бе организирана пресконференция в Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

По всяка вероятност на утрешното събитие ще бъдат представени и новите условия при тръжната процедура за избор на изпълнител на Лот 3 от автомагистрала “Тракия”, който трябва да свърже Нова Загора с Ямбол. Обектът е с дължина 34,3 км.
 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още