IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигационерите на Ален мак ще обсъждат възникналата предсрочна изискуемост

Ален мак дължи лихви и главници по облигациите си за над 7 млн. евро

15:05 | 25.02.10 г.
Облигационерите на Ален мак ще обсъждат възникналата предсрочна изискуемост

Облигационерите на първата и втората облигационна емисия на Ален мак АД ще се съберат на събрание на 10 март 2010 г. в Пловдив, за да приемат план за по-нататъшни действия във връзка с възникналата предсрочна изискуемост на облигационните заеми на Ален мак, съобщиха банките довереници на облигационерите КТБ и ОББ, чрез БФБ-София.

Двата заема станаха предсрочно изискуеми, след като Ален мак АД просрочи лихви за 121 хил. лв. по първия си облигационен заем, който е за 6,5 млн. евро. Вторият облигационен заем е за 592 хил. евро. Облигационерите на по-голямата емисия ще се съберат в 11 ч. в ОББ Бизнес център в Пловдив, а тези на по-малката ще обсъдят действията си от 14 ч. на 10 март 2010 г.

Спасението на Ален мак АД изглежда все по-трудно, след като на 15 януари 2010 г. облигационерите по първата емисия не се съгласиха на мораториум върху лихвените плащания и освобождаване на обезпечение.

Искането на Ален мак АД дойде само няколко месеца, след като през юни 2009 г. облигационерите разрешиха на длъжника да разсрочи главницата по облигациите и вместо с последните 9 тримесечни лихвени плащания, да я изплати с последните три тримесечни лихвени плащания. Така плащането на главница бе отложено с година и половина.

Свързани компании:

Ален мак АД облигации втора емисия(9E7B)

Ален мак АД първа емисия облигации(9E7A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още