IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Номиналната стойност на ваучерите за храна за 2010 г. е близо 172 млн. лв.

Номиналната стойност се разпределя пропорционално между лицата, получили разрешение за извършване на дейност като оператор на ваучери за храна

12:16 | 25.02.10 г.
Номиналната стойност на ваучерите за храна за 2010 г. е близо 172 млн. лв.

Министърът на финансите Симеон Дянков подписа заповед за определяне на годишната номинална стойност на ваучерите за храна за 2010 г., която е в размер на 171,6 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на министерството.

Министърът на финансите определя със заповед номиналната стойност на издаваните ваучери за всяка календарна година. Номиналната стойност се разпределя пропорционално между лицата, получили разрешение за извършване на дейност като оператор на ваучери за храна. При разпределението се взима предвид и наличието на свързаност между някои от операторите. За свързаните лица се запазва принципът на пропорционалност - посочена е общата квота, разпределена между тях по равно.

Възможността за ползване на данъчно облекчение при предоставени от работодателя ваучери за храна се регламентира от Закона за корпоративното подоходно облагане и от Закона за данъците върху доходите на физическите лица, се посочва в съобщението.

Заповедта е публикувана в сайта на министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още