IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден иск за отнемане на имущество – за 62 млн. лв.

Искът е за отнемане на апартаменти, бар, магазини, мандра, земи и автомобили на бизнесмен от Русе

09:58 | 23.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Рекорден иск за отнемане на имущество – за 62 млн. лв.

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИПД) внесе в Русенския окръжен съд най-големия си иск до момента, за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Това съобщиха от пресцентъра на комисията.

Процесното имущество е на Виктор Епщайн от Русе, с обща стойност - 61 848 397 лв.

Справка на Investor.bg показа, че 43-годишният Епщайн е собственик на няколко русенски фирми, занимаващи се с търговия на едро и дребно, както и на дружество, регистрирано в столицата.

Комисията образува проверка срещу Виктор Епщайн след сезиране от Окръжна прокуратура Русе.

След проверката КУИППД е образувала производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу проверяваното лице през юли 2009 г., наложени са и обезпечителни мерки върху имуществото на Епщайн и неговата съпруга.

Събрани са данни, че за проверявания период Виктор Епщайн и неговата съпруга (като физически лица) са направили разходи за придобиване на недвижими имоти, движимо имущество, издръжка на семейството, пътувания в чужбина, дялове в търговски дружества, разходи за откриване на депозити, платени данъци и глоби, и други разходи - общо в размер на 82 229 минимални работни заплати (МРЗ).

Размерът на реализираните доходи от Виктор Епщайн (от дейността му като ЕТ, от трудови правоотношения и изборна длъжност) и на неговата съпруга (от дейността й като ЕТ и от трудови правоотношения), са общо в размер на 169 минимални заплати.

В изготвения икономически анализ комисията констатира, че превишаването на разходите над доходите е 82 060 МРЗ.

Предвид събраните доказателства КУИППД внася иск в съда за завеждане на дело за отнемане в полза на държавата на имущество - апартаменти в София и Русе, бар в Русе, търговско помещение, магазини за хранителни стоки, мандра, поземлени имоти, автомобили и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още