IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще привлича приоритетно туристи на между 16 и 30 години

Предстои отварянето на Общински информационен туристически център, който ще е в подлеза пред СУ

11:38 | 22.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
София ще привлича приоритетно туристи на между 16 и 30 години

София да насочи усилия за привличането като туристи на млади хора между 16 и 30 години – това се препоръчва в представена днес стратегия за туризъм на Столична община.

Отделяните средства за реклама в чужбина от страна на общинското предприятие „Туристическо обслужване“ са недостатъчни и трябва да се разчита и на държавата, както и на публично-частното партньорство. Това каза по време на представянето на стратегията кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

По думите й основният резерв за дофинансирането на дейностите по туристическото представяне на столицата е в пълното събиране на туристическите такси.

Тя подчерта, че столицата няма общоприет туристически символ.

Фандъкова посочи, че продължава да се работи по проблема с отчитането на нощувките в столицата. Чистота, инфраструктурата, уличните табели са проблемите, по които се работи, каза още кметът. Тя припомни, че на много от знаковите сгради има услуга „Мобилен екскурзовод“.

Предстои отварянето на Общински информационен туристически център, който ще е в подлеза пред СУ, стана ясно още на представянето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още