IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проверяват за монопол пазара на касови апарати

До този момент не е установено нарушение на закона, а само се събират доказателства, уточниха от КЗК

10:16 | 22.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Проверяват за монопол пазара на касови апарати

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се самосезира и започна проверка на производители на касови апарати след сигнали и информация в медиите за едновременно поскъпване на всички модели касови апарати у нас от май 2009 г.

От изявлението на регулатора става ясно, че проверяваните фирми са Дейзи Технолоджи ООД, гр. София, Датекс ООД, гр. София, Елтрейд ООД, гр. Ботевград и Тремол ООД, гр. Велико Търново.

В края на януари със съдействието на полицията е претърсен офисът на Датекс ООД, като са иззети различни документи.

До този момент не е установено нарушение на закона, а само се събират доказателства, уточниха от КЗК. Ако бъде установено, че въпросните фирми са се споразумели помежду си за цените, ще им бъдат предявени „твърдения за извършени нарушения“ на Закона за защита конкуренцията, които те могат да обжалват.

Ако обжалването не доведе до положителен за тях резултат, дружествата ще трябва да платят глоба, чийто размер в различните досегашни случаи на доказан монопол варира и трудно може да бъде предсказан.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още