IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Искат по-сериозна реклама на голф туризма у нас

Двете голф игрища по Северното Черноморие вече работят, но посещенията са малко

15:39 | 18.02.10 г.
Искат по-сериозна реклама на голф туризма у нас

За да потръгне голф туризмът в страната, има нужда от сериозна реклама, коментира пред БТА Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. По думите му двете голф игрища по Северното Черноморие вече работят, но посещенията са малко. 

Маринов допълва, че не се очаква голям приток на туристи от Румъния за предстоящите Великденски празници. Колко ще бъдат записванията, ще стане ясно на туристическото изложение в Букурещ от 22 до 24 март, смята той.

Настоящата година ще бъде година на оцеляването за туристическия бранш в страната, коментира днес във Варна председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. По думите му по-голямата част от българските хотелиери няма да намалят цените, но ще предлагат допълнителни възможности при обслужването.

Рагин допълни, че в момента има активна кампания за привличане на туристи от Централна Европа. Той коментира със задоволство премахването на визите за граждани на Сърбия и на Македония. Голямата ни цел сега е да бъдат въведени многократни визи за гражданите на Русия, Украйна и Турция, добави Рагин.

Бордът на директорите на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация /IН&RA/ ще заседава в България, съобщи също днес Рагин. Посещението ще се състои между 18 и 23 май, а заседанията на организацията ще бъдат в курорта "Слънчев бряг" и във Варна. 

Още по темата:

До 30% спад на приходите от зимен туризъм

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още