IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Закриват фондовете към тотото

Половината от постъпленията на спортния тотализатор ще се плащат като печалби, 18% са за издръжка, с останалото ще се развива спортът

12:47 | 17.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Закриват фондовете към тотото

С промяна в устройствения правилник на Българския спортен тотализатор (БСТ) правителството закри съществуващите фондове „Търговска дейност“, „Стимулиране развитието на БТС“, „Нови игри“ и „Премии за олимпийски медалисти“. Промяната отразява фактическото състояние в държавното предприятие, съобщи пресслужбата на кабинета.

С новите текстове изрично се посочва, че не по-малко от 50 на сто от постъпленията ще се разпределят за изплащане на печалби, а 18 на сто е минимумът, необходим за издръжка на БСТ.

Регламентира се механизмът, по който ще се отпускат месечни премии за олимпийските медалисти, прекратили активна състезателна дейност. Средствата ще се планират за всяка календарна година и ще са за сметка на непотърсените в срок печалби от организираните от тотализатора игри.

Останалата сума ще се предоставя за стимулиране на развитието на БСТ и на спорта.

С измененията се урежда и статутът на учебно-методичния център, който става част от структурата на БСТ, наред с централната дирекция и районните дирекции. Според документа учебно-методичният център ще организира и ще участва в дейността по провеждането на обучения и социално развитие на персонала на БСТ. Работата му ще бъде координирана от ръководител, назначаван от изпълнителния директор на БСТ.

В документа са отразени и пропуски, установени в процеса на работа на държавното предприятие, се посочва в съобщението.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още