IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на ИХ България се понижи с над 10% при новината за увеличението

Предлагането ще бъде осъществено в България, а не във Варшава, каквато възможност вече съществува

10:08 | 17.02.10 г.
Цената на ИХ България се понижи с над 10% при новината за увеличението

Цената на Индустриален холдинг (ИХ) България АД се понижи с 10,7% до 1,515 лв./акция, след като късно снощи бе обявено, че ще бъде осъществено предлагане на 14,6 млн. акции при емисионна цена от 1,4 лв. за акция, което е 17,5% под цената на затваряне вчера.

Предлагането ще бъде осъществено в България, а не във Варшава, уточни за Investor.bg Илиян Скарлатов, изпълнителен директор на Кей Би Си Секюритис Н. В. Клон България, посредник по емисията.

Вече съществува възможност за пласиране на емисии на Вършавската фондова борса, като Интеркапитал Пропърти Дивеломпънт АДСИЦ планира да се възползва от нея до средата на 2010 г.

Индустриален холдинг България АД търси 20,4 млн. лв. чрез издаването на до 14 585 372 акции, като предлагането ще се счита за успешно, ако бъдат записани ½ от предложените акции. Пласирането на максималния размер на увеличението на капитала ще доведе до увеличение на капитала на дружеството с 1/3 спрямо текущите 43 756 118 акции.

Срещу всяка текуща акция ще бъде издадено едно право, като три права ще дават възможност за записването на една нова акция.

На заседанието на Управителния съвет на Индустриален холдинг България е бил приет подготвеният от посредника проспект и той ще бъде внесен в Комисията за финансов надзор.

Индустриален холдинг България АД отчита 59% спад на консолидираната печалба на годишна база до 5 млн. лв. за деветмесечието на 2009 г.

Дружеството си купи кораб за 21 млн. долара, след като той беше произведен от дъщерното Булярд, но отказан от поръчалата го компания.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 40,93% до 1,515 лв. за акция.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД - облигации(4IDC)

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още