IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индустриален холдинг България търси 20 млн. лв. на цена 17% под пазарната

Ръководството на холдинга вече е приело проспекта, подготвен от Кей Би Си Секюритис, и той ще бъде внесен в КФН

22:43 | 16.02.10 г.
Индустриален холдинг България търси 20 млн. лв. на цена 17% под пазарната

Индустриален холдинг България АД търси 20,4 млн. лв. чрез издаването на до 14 585 372 акции при емисионна цена от 1,4 лв./акция., показва съобщение на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg във вторник вечерта.

Емисионната цена е със 17% под последната цена с акции на дружеството, която е 1,697 лв./акция от 16 февруари 2010 г.

Предлагането ще се счита за успешно, ако бъдат записани ½ от предложените акции. Пласирането на максималния размер на увеличението на капитала ще доведе до увеличение на капитала на дружеството с 1/3 спрямо текущите 43 756 118 акции.

Срещу всяка текуща акция ще бъде издадено едно право, като три права ще дават възможност за записването на една нова акция.

Решението е прието от членовете на Управителния съвет и утвърдено от членовете на Надзорния съвет на Индустриален холдинг България.

Посредник по предлагането ще е Кей Би Си Секюритис Н.В. – Клон България. На заседанието на Управителния съвет на Индустриален холдинг България е бил приет подготвеният от посредника проспект и той ще бъде внесен в Комисията за финансов надзор.

Индустриален холдинг България АД отчита 59% спад на консолидираната печалба на годишна база до 5 млн. лв. за деветмесечието на 2009 г.

Дружеството си купи кораб за 21 млн. долара, след като той беше произведен от дъщерното Булярд, но отказан от поръчалата го компания.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 61,62% до 1,697 лв. за акция.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД - облигации(4IDC)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още