IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 10 работни дни ще е ясен победителят за лот 2 на „Тракия”

Тръжната комисия вече има становище, то е предадено за оценка на АПИ и транспортното министерство

08:55 | 13.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
До 10 работни дни ще е ясен победителят за лот 2 на „Тракия”

Комисията за разглеждане и оценка на предложенията за строителство на лот 2 на магистрала „Тракия” е предала протокола от своята дейност на възложителя - Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), съобщиха от агенцията.

Това е станало късно в петък и според законовите срокове до десет работни дни, а може би и по-малко, ще е ясно кой е определен като изпълнител на отсечката между Стара и Нова Загора.

В предадения протокол е записано предложението на комисията относно класирането на участниците в процедурата. За момента обаче това предложение не се разкрива публично.

От АПИ казват, че Управителният им съвет се е запознал с предложенията на комисията и е взел решение за изпращане на копие от протокола на Министерството на транспорта, информационните технологии и
съобщенията.

Съгласно Закона за обществените поръчки, управляващият орган в лицето на министерството трябва да даде становище по протокола в срок от пет работни дни, след което възложителят в същия срок следва да вземе решение за избор на изпълнител.

След постановяването на акта, чрез който се завършва процедурата, заинтересованите лица ще могат да получат достъп и копие от протокола.

Сред определените като отговарящи на условията на търга оферти най-ниска е тази на Обединение Магистрали Трейс. Четири от предложенията за изпълнител бяха анулирани като непокриващи изискванията в конкурса. Между декласираните попадна австрийската компания Щрабаг, която започна обжалване на това решение.
 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още