IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ

Дружеството оглави по седмичен ръст компаниите от SOFIX

08:33 | 13.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата – ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ

Книжата на ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Акциите на ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ поскъпнаха с 5,96% за последните пет сесии, оглавявайки по седмичен ръст компаниите от SOFIX, който се повиши с 0,93% за същия период.

От началото на годината акциите на дружеството са без изменение на ниво от 0,80 лв., а за последните 12 месеца отбелязват ръст от 33%.

През седмицата бяха сключени 12 сделки с книжата на дружеството на обща стойност 6,5 хил. лв., като пазарната му капитализация възлиза на 47,8 млн. лв.

В интервю за Investor.bg от тази седмица изпълнителният директор на ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ Стоян Малкочев заяви, че компанията обмисля стартиране на арендаторска дейност в няколко региона на страната, където резултатите от отдаването на земите под аренда са неудовлетворителни.

Към момента за земите, които дружеството е взело под аренда, се ползват услугите на подизпълнители.

Относно влизането в регулация на парцела в местността Камбаните край София, от дружеството смятат, че биха постигнали оптимални ценови нива чрез предлагането на парцела на обособени части на отделни потенциални купувачи.

ЕЛАРГ ФЗЗ АДСИЦ приключи миналата година със загуба от 365 хил. лв. след еднократно обезценяване на просрочени вземания, направено в края на третото тримесечие. Без този ефект финансовият резултат на дружеството би бил положителен в размер на 279 хил. лв.

Към 31 декември 2009 г. дружеството притежава 291 834 дка земеделска земя на стойност 62,8 млн. лв.

Основни акционери в него са QVT Fund LP с 49,5% от капитала, Алианц (дружества от групата Алианц България) с 16,63% от капитала и Credit Suisse securities с 8,39%.

Ценовите коефициенти на акциите на дружеството са, както следва:
 

Ценови коефициенти 
P/E -130,88
P/B 0,68
P/S 11,96

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още