IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вече има българско сдружение за сектора на електромобилите

Сред целите на организацията е да проектира и изгради лаборатория за тест и сертификация на конверсирани или внесени от други страни електромобили

17:46 | 10.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Вече има българско сдружение за сектора на електромобилите

Малко след огласяването на идеята за производство на електромобили край Стара Загора у нас вече има „Индустриален клъстер електромобили“. Сдружението е първото обединение на български фирми в сектора, посочват организаторите.

Новата организация е регистрирана в Софийския градски съд в края на миналата година.

Учредители са „Ванико“ ООД, Благоевград, „Ди Вен“ ООД, Лом, „Транспортна техника 91“, Пловдив, Стопанска камара-Петрич, Институтът за европейски ценности в София, „Стратекс“ ООД, София, „Ви Джи Еф“ ООД, София.

Сред целите на организацията е да проектира и изгради лаборатория за тест и сертификация на конверсирани или внесени от други страни електромобили, да създаде екип от експерти, които да разработват стратегии за развитие на електромобилната индустрия, в т.ч. зарядни станции с възобновяеми енергийни източници - слънчеви, вятърни, водородни и други методи на получаване на енергия за тези станции.

Други цели на организацията са представяне пред банкови, застрахователни и други финансови институции на бизнес перспективите на електромобилната индустрия, учредяване на фонд, чрез който да финансира свои и на членовете инициативи и проекти, свързани с електромобилната индустрия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още