IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Оргахим и Чугунолеене не предадоха отчети за четвъртото тримесечие

Кампанията за публикуване на отчетите на публичните дружества за 2009 г. не мина без черни овце сред ликвидните дружества

10:11 | 10.02.10 г.
Оргахим и Чугунолеене не предадоха отчети за четвъртото тримесечие

Единственото дружество от SOFIX, което все още не е предало отчета си за 2009 г., е Оргахим АД, показа справка на Investor.bg в каналите за публикуване на информация от емитентите. Крайният срок за това бе 1 февруари 2009 г.

За второ поредно тримесечие отчет не показва и Чугунолеене АД, което дружество преди време беше хит на пазара и влезе в индекса BG40.

Последният отчет на Чугунолеене АД е до 30 юни 2009 г. Той показа 3 млн. лв. загуба за полугодието. Дружеството обяви спиране на дейността от 1 юли 2009 г. до 31 август 2009 г., като не е ясно дали е възобновило дейност.

Изненадващо за четвъртото тримесечие на 2009 г. отчети публикуваха Химко и Кремиковци, които в миналото нямаха тази практика. Отчетите на тези два мастодонта от социалистическото минало едва ли могат да зарадват инвеститорите, тъй като показват отрицателен собствен капитал. Кремиковци продължава да работи на загуба, а в отчета за доходите на Химко няма приходи.

Свързани компании:

Чугунолеене АД(59C)

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още