IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пак опашка от тирове на „Кулата“

Около 170 са в момента товарните автомобили, блокирани на границата

09:26 | 10.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пак опашка от тирове на „Кулата“

Отново пред ГКПП „Кулата“ са се струпали и чакат на опашка, за да преминат в Гърция, близо 170 товарни автомобила. Това съобщават от „Гранична полиция“ - Смолян.

Толкова бяха те и вчера в 10.30 часа, когато започна последното пропускане на камиони през блокадата на протестиращите гръцки фермери при съседния гръцки граничен пункт "Промахон". Тогава на два пъти до 13 часа през този пункт на българо-гръцката граница преминаха общо 340 камиона - по 170 в едната и в другата посока.

През пункта продължава да е свободно преминаването за леки коли, микробуси и автобуси.

Пропускат се и тирове със специални товари или превозващи животни.

Засега не е известно докога ще трае блокадата на гръцките фермери при "Промахон" и кога ще бъде отворен отново "прозорец" за преминаване на товарните автомобили.

Във вторник земеделският министър Мирослав Найденов съобщи, че България и Румъния са получили писма от Гюнтер Ферхойген, зам.-председател на Европейската комисия (ЕК), в което той изразява пълна подкрепа за решаване на тежката ситуация с блокадата на българо-гръцката граница.

„Моля, бъдете сигурни, че аз напълно разбирам вашите притеснения, отнасящи се до въздействието на тези събития върху търговията и свободното движение на стоки в рамките на вътрешния пазар“, посочва Ферхойген в писмото, без обаче да поема от името на ЕК някакви ангажименти по случая.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още