IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затварят центъра на София за по-ефективно почистване

Движението по някои линии на градския транспорт става с по 30-40 минути закъснение

09:42 | 08.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Затварят центъра на София за по-ефективно почистване

Под ръководството на кмета на София Йорданка Фандъкова тази сутрин в Столичната община заседава оперативният щаб за зимното почистване, съобщи пресцентърът на Столичната община. Той обсъжда обстановката в столицата и дейностите по снегопочистването.

След 10.00 ч. част от улиците в централната градска част ще бъдат временно затваряни за движение с цел по-ефективно почистване. Кметът е напомнил на управителите на фирми да почистват спирките и подлезите в града.

Обстановката в столицата е усложнена. Трафикът е натоварен. Градският транспорт се движи при зимни условия, като по отделни линии има отклонения от графика по 30-40 минути.

Електроснабдяването и топлоподаването в столицата са нормални. Няма авариии по водопроводната и канализационна системи. Оперативният щаб е в непрекъсната връзка, както с фирмите ангажирани със снегопочистването, органите на "Пътна полиция", така и с комуналните фирми "Топлофикация-София", "Софийска вода" и "ЧЕЗ".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още