IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Холдинг Пътища с 1% ръст в продажбите за последното тримесечие

Дружеството отчита 23% ръст на печалбата за последното тримесечие на миналата година

10:16 | 04.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Холдинг Пътища с 1% ръст в продажбите за последното тримесечие

Холдинг Пътища АД отчита 1% ръст в приходите от продажби на годишна база през последното тримесечие на 2009 до 26,207 млн. лв., става ясно от неконсолидирания отчет на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Нетната печалба на компанията за последното тримесечие на миналата година се повишава с 22,6% на годишна база до 1,168 млн. лв.

За цялата 2009 приходите от продажби намаляват с 28,1% до 54,507 млн. лв., а финансовият резултат е отрицателен в размер на 3,826 млн. лв. спрямо печалба от 5,444 млн. лв. за 2008 г.

През третото тримесечие на 2009 консолидираните продажби на дружеството спаднаха с 14,1% на годишна база. Тогава бе отчетена и загуба от 5,169 млн. лв. спрямо печалба от 4,466 млн. лв. година по-рано.

В междинния доклад за дейността на дружеството се изтъква, че през последната година се е увеличил секторният риск за фирмите в бранша.

Нестартирането на голяма част от планираните инфраструктурни проекти и навлизането на все повече чужди фирми на българския пазар на пътностроителни услуги вследствие на настъпилата световна икономическа и финансова криза е изострило конкурентната борба в сектора на инфраструктурното строителство.

Нараснал е и бизнес рискът за дружеството поради възникналите проблеми при отпускане на финансов ресурс по проекти на ЕС, възможността страната ни да загуби значителни средства поради недостатъчна подготвеност на държавната и местната администрации, отмяната на обявени или вече проведени тръжни процедури, забавеният процес на разплащане с възложителите и силно редуцираният бюджет на АПИ и МРРБ, се казва още в доклада.

На 15 януари дружеството се споразумя с МФ да му бъде платено с 10% по-малко по договори за 66 млн. лв., ако плащането бъде извършено до 31 март.

Последната сделка с акциите на дружеството в днешната търговия на БФБ към момента е на цена от 2,80 лв., което е понижение с 0,7% спрямо вчера.

От началото на годината акциите на Холдинг Пътища са се повишили с 23%, а за последната година са регистрирали ръст от 84%.

През миналата седмица книжата на дружеството поскъпнаха с 3,95%, оглавявайки по седмичен ръст компаниите от SOFIX, и бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в рубриката "Акция на седмицата".

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още