IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

COBOS с още един недостатък, БФБ ще е с достъп до данните на абоната в НОИ

Другите недостатъци на платформата са, че е платена и с ограничени функционалности

09:28 | 04.02.10 г.
COBOS с още един недостатък, БФБ ще е с достъп до данните на абоната в НОИ

Новите абонати на системата COBOS, както и тези, които подновяват абонамента си, ще подписват декларация, че дават достъп на БФБ-София до данните им в Националния осигурителен институт (НОИ), показва чл. 4 ал. 8 от правилата за регистрация и работа с COBOS на БФБ-София.

За целите на надзорните си функции БФБ-София ще може да изисква от Националния осигурителен институт наличните в информационната му система данни за настоящото и предходните работни места и заеманите длъжности на абоната.

Българска фондова борса – София АД няма право да изисква от НОИ други данни, освен горепосочените, се казва в декларацията.

Вероятно тази декларация няма да се хареса на абонатите на COBOS, които желаят да имат по-голям контрол над личните си данни, което е възможно да ускори залеза на платформата.

Минусите на COBOS са, че е платен и струва 72 лв. на година с ДДС, спрямо безплатни за потребителите алтернативни платформи.

Също така алтернативните платформи имат някои допълнителни функционалности, които дават предимство на ползващите ги, като например модул за следене на аукционите за волатилност по всички над 400 борсови емисии, преглед на поръчките в дълбочина, прозорец, визуализиращ всички сделки в хронологичен ред.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още