IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вторият облигационен заем на Ален мак стана предсрочно изискуем

Козметичната компания просрочи лихви по първия заем в размер на 121 хил. евро

10:54 | 03.02.10 г.
Вторият облигационен заем на Ален мак стана предсрочно изискуем

Вторият облигационен заем на Ален мак АД стана предсрочно изискуем, след като дружеството натрупа просрочени лихвени плащания за 121 хил. лв. по първия облигационен заем, съобщи БФБ-София.

Информацията е подадена от ТБ ОББ, в качеството й на довереник на облигационерите по втората облигационна емисия.

Предсрочно изискуемите средства по втората емисия са 599 хил. евро, от които 592 хил. евро главница.

Във връзка с договора си за довереник ТБ ОББ е длъжна да пристъпи към изпълнение върху обезпечението на емисията облигации.

Спасението на Ален мак АД изглежда все по-трудно, след като на 15 януари облигационерите по първата емисия не се съгласиха на мораториум върху лихвените плащания и освобождаване на обезпечение.

Искането на Ален мак АД идва само няколко месеца, след като през юни 2009 г. облигационерите разрешиха на Ален мак АД да разсрочи главницата по облигациите и вместо с последните 9 тримесечни лихвени плащания, да я изплати с последните три тримесечни лихвени плащания. Така плащането на главница бе отложено с година и половина.

Първата облигационна емисия е значително по-голяма от втората като е за 6,5 млн. евро.

На 27 януари Ален мак АД заяви, че отказът на облигационерите от мораториум върху лихвените плащания може да доведе до спиране на дейността и неплатежоспособност.

В момента облигациите от първата емисия на Ален мак АД се търсят при 60% от номинала, а предлагане има на цена от 95% от номинала. За втората облигационна емисия липсва търсене и предлагане.

Свързани компании:

Ален мак АД облигации втора емисия(9E7B)

Ален мак АД първа емисия облигации(9E7A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още