IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В средата на февруари обявяват консултанта за приватизацията на Булгартабак

На консултанта ще бъде възложено цялостно консултиране на АП във връзка с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка

15:32 | 02.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
В средата на февруари обявяват консултанта за приватизацията на Булгартабак

Около средата на февруари ще бъде определено кой ще е консултант по приватизацията на Булгартабак холдинг, стана ясно днес.

Общо 4 фирми подадоха оферти в конкурса за избор на консултант при приватизацията на холдинга до изтичането на крайния срок – 17.30 часа на 1 февруари 2010 г., съобщиха от Агенцията за приватизация.

Това са Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид, Консорциум „Кей Би Си Секюритийс Н.В“ АД - „Токушев – съдружници“, Райфайзен инвестмънт – Камбуров и „Рънейсънс Секюритис" ООД.

Предстои конкурсната комисия да разгледа офертите, да се произнесе по тяхната валидност и да изготви предложение за класация в 14-дневен срок.

На консултанта ще бъде възложено цялостно консултиране на АП във връзка с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка за дружеството, изготвяне на правен анализ, приватизационна оценка и информационен меморандум в съответствие с действащото законодателство.

Между основните изисквания към участниците в конкурса са да са били водещ консултант през последните 5 години поне по една успешна сделка за приватизация в областта на тютюневата промишленост; да имат доказан опит в успешни сделки за приватизация (търговски продажби и/или сливания и/или придобивания на компании) и други.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още