IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калоян Кръстев е новият шеф на Комисията по хазарта

Назначението му става със заповед на Симеон Дянков, след като досегашният шеф на хазарта подаде оставка в понеделник

11:23 | 02.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Калоян Кръстев. Снимка: МФ
Калоян Кръстев. Снимка: МФ

Новият председател на Държавната комисия по хазарта е Калоян Кръстев, съобщи финансовото министерство.

Назначението му става със заповед на министъра на финансите Симеон Дянков, след като досегашният шеф на хазарта Димитър Терзиев подаде оставка в понеделник.

В мотивите си за напускане Терзиев посочи „спекулации, свързани с промените в Закона за хазарта“ и невъзможността да ги защити по адекватен начин.

Преди дни на сайта на Министерството на финансите се появиха предложения за промени от Комисията по хазарта в начина на начисляване на размера на данъка върху хазарта, които на практика го понижаваха от определените в Закона за държавния бюджет 15%. Симеон Дянков коментира, че тези предложения не са съгласувани с него.

Калоян Кръстев е роден през 1970 г. в Плевен. Завършил е „Право” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Работил е в правния отдел на Агенция за приватизация, в Агенция за надзор върху застраховането и хазарта, в Държавен застрахователен надзор, в Застрахователна компания „Български имоти” АД, а от 2007 е бил част от юридическия екип на Ай Ен Джи Животозастраховане и Ай Ен Джи Пенсионно осигуряване.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още