IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН ще глобява публичните дружества за неактуални данни за контакт

Проверките започват от 15 февруари, като отговорните лица ще бъдат наказвани

14:30 | 01.02.10 г.
КФН ще глобява публичните дружества за неактуални данни за контакт

Комисията за финансов надзор (КФН) дава двуседмичен срок за актуализиране на данните за контакт с публичните дружества в регистъра на КФН.

След това от 15 февруари 2010 г. Комисията за финансов надзор ще започне проверки относно актуалността на данните за контакт. Информацията, която публичните дружества са задължени да представят в регистъра, включва данни за адреса на управление на дружеството, адреса за кореспонденция, телефон (телефакс),електронен адрес (e-mail), електронна страница в Интернет (website) и лицето за контакт на съответното дружество.

Задължението за актуализиране на информацията се изпълнява до края на работния ден, следващ деня на вземане на решението или узнаване на съответното обстоятелство, а когато то подлежи на вписване в търговския регистър - до края на работния ден, следващ деня на узнаване за вписването, но не по-късно от 7 дни от вписването.

При констатиране на липса на данни или неактуални данни ще бъде ангажирана административнонаказателната отговорност на съответните лица, заканват се от КФН.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още