IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Днес е последният ден за публикуване на отчетите за 2009 г.

До момента 8 от общо 20 дружества в SOFIX не са предали отчетите си

07:55 | 01.02.10 г.
Днес е последният ден за публикуване на отчетите за 2009 г.

Днес е крайният срок за публикуване на неодитираните неконсолидирани отчети на публичните дружества за 2009 г.

Осем от компаниите, попадащи в SOFIX, не са публикували отчетите си, от които ще станат ясни резултатите от дейоността им през последното тримесечие на 2009 година. Това са Албена, Холдинг пътища, Химимпорт, М+С Хидравлик, Еларг Фонд за земеделска земя, Еврохолд, Оргахим, Индустриален холдинг България и Монбат.

Освен изброените компоненти на SOFIX, които попадат и в BG40, още 7 компании не са публикували отчетите си.

Това са Мостстрой, Евроинс, Феърплей Пропъртис, Билборд, Алкомет, Фаворит Холдинг и Корпорация за технологии и иновации Съединение.

Интрига на този отчетен сезон ще бъде дали Чугунолеене ще представи отчет, след като не го направи предишния път и все още последните данни за дружеството са до 30 юни 2009 г. Те показаха 3 млн. лв. загуба за полугодието на дружеството, което преди беше в BG40 и хит на пазара. Дружеството обяви спиране на дейността от 1 юли 2009 г. до 31 август 2009 г., като не е ясно дали е възобновило дейност.

Извън борсовия календар, днес, 1 февруари, НСИ ще публикува информация за производството и доставките на енергийни продукти през ноември 2009 г.

В петък (5 февруари) пък ще бъдат оповестени наблюденията на института върху потребителите през януари 2010 г.
През същия ден ще се проведе и Общо събрание на Оргахим.

Идният понеделник (8 февруари) е последният ден за приемане на търговото предложение за акции на Девин АД. Търговата цена е 3,5 лв. за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още