IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕК е поискала оценка на загубите от протестите в Гърция

Българските фирми могат да представят данни за щетите до 3 февруари

19:09 | 29.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК е поискала оценка на загубите от протестите в Гърция

Европейската комисия е поискала точна оценка на щетите за българската икономика вследствие протестите на гръцките фермери, предаде Dnes.bg. Това са съобщили от Министерството на външните работи.

За предварителна оценка на икономическите последици от блокадите на българо-гръцката граница през 2010 г. Комисията е поискала от българската страна да представи възможно най-точна и пълна информация.

Поканени са всички български фирми, претърпели загуби от блокадите, да предоставят в ресорните министерства до 3 февруари данни за претърпените щети с всички необходими доказателства.

Трябва да бъде посочено кога е започнал проблемът, колко дълго е продължил, кои гранични пунктове са били засегнати, кои други транспортни центрове са били блокирани.

Документите трябва да съдържат също статистическа оценка на въздействието не само върху директния стокообмен между България и Гърция, но също и към друг член на ЕС или трети държави (например България-Италия през Гърция), като пряк резултат от блокадата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още