IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 км опашка на Кулата

Отново не са известни на българските гранични власти намеренията на протестиращите за отваряне на коридор за преминаване

09:40 | 27.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
4 км опашка на Кулата

Повече от 200 тира чакат пред ГКПП Кулата да преминат в Гърция, опашката вече е около 4 км и се очаква да се увеличава, защото от 8 часа тази сутрин протестиращите гръцки фермери при съседния гръцки пункт Промахон не пропускат и леки коли и автобуси, съобщи комисар Тодор Георгиев, началник на Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Смолян.

Отново не са известни на българските гранични власти намеренията на протестиращите за отваряне на коридор за преминаване. Днес е десетият ден от началото на гръцките фермерски блокади на граничните пунктове с България.

Последното пропускане на тирове през ГКПП Кулата, който е най-натовареният пункт на българо-гръцката граница, бе преди повече от денонощие.

От 9 до 21 часа днес според предварителната информация, с която разполагат българските гранични власти, ще бъде затворено движението за всякакви превозни средства през ГКПП Илинден - Ексохи на пътя Гоце Делчев - Драма.

Другите два пункта на българо-гръцката граница - Капитан Петко войвода – Орменион и Златоград - Ксанти, работят нормално и движението през тях е безпрепятствено, съобщи Георгиев, цитиран от БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още