IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

77 млн. лв. загуби за бизнеса заради блокадата на гръцката граница досега

До 13 часа днес са постъпили 13 сигнала от браншови организации и компании от различни сектори

16:50 | 21.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
77 млн. лв. загуби за бизнеса заради блокадата на гръцката граница досега

До 13 ч. на 21 януари на горещите телефони в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на земеделието са постъпили 13 сигнала от браншови организации и компании с декларирани загуби за общо над 77,5 млн. лв., съобщиха от формирания кризисен щаб.

По-конкретно оплаквания са постъпили от 5 фирми, които транспортират храни, дървесина, торове, житни култури, от една въгледобивна фирма, от две дружества, търгуващи с метали и електроматериали и др.

Пет компании за туристически и хотелиерски услуги в района на Банско, Разлог, Сандански, София също са сред най-потърпевшите от блокадата.

По данни на Гранична полиция ГКПП Кулата-Промахон е бил отворен за пропускане на чакащите автомобили и камиони от 23 ч. на 20 януари до 2 ч. на 21 януари. През това време в двете посоки са били пропуснати около 500 тира.

Междувременно стана известно, че стачкуващи гръцки земеделци са блокирали ГКПП Орменион в 15 часа, в резултат на което ГКПП Капитан Петко войвода е затворен, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция".

Постигнато е споразумение ГКПП Ексохи да бъде отворен в 17 часа. От 17 до 19 часа на ГКПП Илинден ще бъдат пропускани всички превозни средства. От 19 ч. до 7 ч. утре ще бъдат пропускани само леки коли, от 7 до 11 часа на 22 януари отново ще бъдат пропускани всички автомобили.

ГКПП Кулата е затворен, пред пункта на наша територия чакат около 70 товарни автомобила. ГКПП Златоград работи нормално.

От БДЖ пък съобщиха, че имат готовност да поемат заявките на всички спедитори, товародатели и производители, които желаят да осъществят превоз на товари до Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още