IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разкриха схема за злоупотреби в поделението на Български пощи в Пловдив

При проверка е открит пощенски автомобил с включено периферно устройство за „натрупване“ на километри

12:51 | 21.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Разкриха схема за злоупотреби в поделението на Български пощи в Пловдив

Схема за злоупотреби с горива, смазочни материали и резервни части е разкрита след внезапна финансова и техническа проверка в териториалното поделение на „Български пощи“ в Пловдив, съобщиха от дружеството.

Проверката е извършена по заповед на главния изпълнителен директор на „Български пощи“ Милен Керемедчиев от екип на новосъздаденото направление „Вътрешен контрол“, в рамките на извършвания пълен преглед на досегашното управление на средствата и активите на дружеството.

При проверката е открит пощенски автомобил с включено периферно устройство за „натрупване“ на километри, без автомобилът в действителност да е в движение.

Автомобилът е с изминати повече от 222 хил. километра според показанията на километража.

От Български пощи и новоназначения директор на ТП Пловдив Мартин Захариев са предприели действия за предотвратяване на нарушенията. Предстои разследване кой и откога е злоупотребявал със служебното си положение, за да бъдат наложени наказания на отговорните.

Финалният доклад от цялостния преглед и проверки на дейността на дружеството за изминалите две години ще е готов до 1 февруари тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още