IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

По грешка търговията с Енемона започна по-рано и една сделка е отменена

Всички оферти са изтрити, тъй като от днес акциите се купуват без право на участие в увеличението на капитала

10:02 | 21.01.10 г.
По грешка търговията с Енемона започна по-рано и една сделка е отменена

Тази сутрин бяха изтрити всички оферти купува и продава по позицията на Енемона АД, след като беше въведена фаза „HALT”, тоест спряна търговия, а системата показваше, че последната сделка е при цена от 0,10 ст. за 160 акции.

Причината според източници на Investor.bg е, че операторът на Xetra е объркал емисията на правата (E4A1) с тази на акцията (E4A). Правата за привилегировани акции ще се търгуват с код E4A1 от понеделник.

Малко преди 9:30 фазата при Енемона АД беше променена от HALT на TRADE и така се сключи сделка в 9:28:46 ч., което е преди края на откриващите аукциони и впоследствие беше отменена.

След това между 9:30 и 9:40 фазата за Енемона беше променена на откриващ аукцион и малко след това премина в непрекъсната търговия.

Всички оферти по позицията на Енемона АД са изтрити, тъй като целта на регулирания пазар е да не остане оферта, ако въвелият я, не е си запознат с корпоративното събитие. В случая това е, че от днес акциите се търгуват без право на участие в увеличението на капитала.

Тази сутрин акциите на Енемона АД поевтиняват с 2,07%, или с 20,1 стотинки, спрямо цената на затваряне вчера. Фундаменталната разлика между вчера и днес е, че акциите се търгуват без права, като разликата между вчера и днес вероятно дава ориентир за бъдещата цена на правата, търговията с които започва в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още