IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обръщаме се към съда в Люксембург заради загубите от гръцките блокади

Губим по 3 млн. евро дневно заради гръцките протести, по данни на кризисния щаб на правителството

22:43 | 20.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обръщаме се към съда в Люксембург заради загубите от гръцките блокади

Има начин България да потърси обезщетение за загубите, които българската икономика търпи от стачката на гръцките фермери. Това обяви днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, предаде Dnes.bg.

Той уточни, че “най-прекият път би бил с иск до съда в Люксембург”.

По мнението на експертите от кризисния щаб на правителството страната ни губи по 3 млн. евро на ден заради протестите на гръцките фермери.

“Първо искаме да се направи всичко възможно да се сложи край на тази неудачна форма на протест и да се установи точно какви са понесените от българската икономика щети”, обобщи от своя страна заместник – министърът на външните работи Марин Райков.

Днес Министерство на земеделието и храните разкри гореща телефонна линия за подаване на сигнали от пострадали фирми заради блокадата на гръцката граница.

Цялата информация ще бъде обобщавана и предавана на сформирания вчера щаб по разпореждане на премиера Бойко Борисов за оценка на загубите от блокираната граница с Гърция. Сигналите и данните ще бъдат обработвани от щаба и след това цялостната справка ще бъде предадена на Европейската комисия за компенсиране на загубите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още