IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигационерите не приеха мораториум върху лихвените плащания на Ален мак

През юни 2009 г. облигационерите разрешиха на Ален мак АД да разсрочи главницата по облигациите си, но новото искане бе отхвърлено

17:40 | 20.01.10 г.
Облигационерите не приеха мораториум върху лихвените плащания на Ален мак

Облигационерите от първата облигационна емисия на Ален мак АД не са се съгласили с предложението на емитента за разсрочване на лихви и редуцирането на обезпечението, съобщи дружеството чрез БФБ-София. Събранието на облигационерите се е провело на 15 януари 2010 г.

Целта на Ален мак АД е редуцираното обезпечение да се използва като обезпечение по нов кредит на стойност над 1 млн. евро. Облигационерите трябваше да гласуват като обезпечение на бъдещия кредитор да бъде учредена ипотека върху ниви с обща площ 110,6 дка в землището на с. Розово, община Брацигово.

През юни 2009 г. облигационерите разрешиха на Ален мак АД да разсрочи главницата по облигациите и вместо с последните 9 тримесечни лихвени плащания, да я изплати с последните три тримесечни лихвени плащания. Така плащането на главница бе отложено с година и половина.

За деветмесечието на 2009 г. Ален мак отчете 55% спад на печалбата на годишна база до 2,1 млн. лв. Спадът в продажбите на продукция за периода е с 25% на годишна база до 4,9 млн. лв.

Ален мак издаде първите си облигации на 30 юни 2006 г., привличайки общо 6,5 млн. евро при лихва от 9,95%. Книжата са с пет години срок до падежа.

На 26 март 2009 г. дружеството издаде и втора облигационна емисия за едва 592 хил. евро, или над 10 пъти по-малка от първата емисия. Втората емисия е със срок от 15 месеца и лихва от 11%.

Свързани компании:

Ален мак АД облигации втора емисия(9E7B)

Ален мак АД първа емисия облигации(9E7A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още