IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой е Илиян Михов?

Илиян Михов, който от години преподава макроикономика в INSEAD - елитно френско бизнес училище, сяда в стола на Кристалина Георгиева, която заминава като еврокомисар в Страсбург

14:35 | 20.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Илиян Михов. Снимка: INSEAD
Илиян Михов. Снимка: INSEAD

Професор по икономика във Франция ще съветва занапред премиера Бойко Борисов. Новината беше обявена от самия Борисов по време на пресконференцията, на която стана ясно, че Николай Младенов ще заеме освободения от Румяна Желева пост на външен министър на страната.

Илиян Михов, който от години преподава макроикономика в INSEAD - елитно френско бизнес училище, сяда в стола на Кристалина Георгиева, която заминава като еврокомисар в Страсбург.

Преди месеци Икономическият департамент на университета в Кънектикът нареди двама българи в топ 1000 на топикономистите в света.

Челното 99-то място бе отредено за настоящия ни финансов министър Симеон Дянков, докато средата на таблицата - 564-о място е за Илиян Михов.

Упорити слухове твърдят, че двамата Дянков – Михов са в основата на икономическата и финансова програма на ГЕРБ.

Михов е учил в САЩ, завършил е бизнес администрация в Университета в Южна Каролина, продължил е образованието си в университета в Принстън, където през 1996 защитава докторска степен.

В същия университет преподавател е бил настоящият ръководител на Федералния резерв Бен Бернанке.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още