IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МЗХ пуска гореща линия за понесени загуби от гръцките протести

Номерът и е 985 11 858, а адресът на електронната поща: pkmihaylova@mzh.government.bg

10:59 | 20.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
МЗХ пуска гореща линия за понесени загуби от гръцките протести

Разкрива се гореща телефонна линия за подаване на сигнали от пострадали фирми заради блокадата на гръцката граница, съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Номерът и е 985 11 858, а адресът на електронната поща: pkmihaylova@mzh.government.bg.

Експертите ще приемат информация за понесени загуби от компаниите. Министерство на земеделието и храните ще отговаря за събиране на данни от фирми, които не са осъществили търговия с храни, напитки, земеделска продукция, дървесина, животни и селскостопанска техника.

Цялата информация ще бъде обобщавана и предавана на сформирания вчера щаб по разпореждане на премиера Бойко Борисов за оценка на загубите от блокираната граница с Гърция. Сигналите и данните ще бъдат обработвани от щаба и след това цялостната справка ще бъде предадена на Европейската комисия за компенсиране на загубите.

Щабът се ръководи от трима заместник-министри - на земеделието и храните - доц. д-р Георги Костов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Камен Кичев, и на икономиката, енергетиката и туризма - Иво Маринов.

Още по темата:

3 млн. евро на ден губи България от гръцките протести

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още