IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Избраха новия Съвет на директорите на БФБ-София*

Дянков дойде до Общото събрание на БФБ, даде инструкции и си тръгна

10:21 | 20.01.10 г.
Избраха новия Съвет на директорите на БФБ-София*

Общото събрание на БФБ-София освободи всички членове на Съвета на директорите (СД) на БФБ-София освен Людмила Елкова, както Investor.bg писа по-рано тази сутрин. 

Гласувани бяха и останалите директори. Бяха освободени и настоящите членове на СД Иван Такев и Асен Ягодин, които впоследствие бяха избрани в следващата точка от дневния ред, заедно с Любомир Бояджиев и Васил Големански, като всички присъстват на Общото събрание.

Изпълнителен директор ще бъде Иван Такев, бе решено на първото заседение на съвета на директорите, проведено след общото събрание на акционерите. Председател на Съвета на директорите ще бъде Асен Ягодин, а зам.-председател Васил Големански. В края на декември 2009 г. Такев заяви в интервю за Investor.bg, че следващата технологична стъпка пред БФБ-София трябва да бъде направена заедно с Централен депозитар. Бе съобщено и, че новото ръководство на БФБ-София ще оттегли жалбата си срещу решението на КФН, спасило 212 дружества от делистване.

Министърът на финансите Симеон Дянков дойде пред залата, в която тази сутрин започна Общото събрание на БФБ-София, даде последни инструкции на двама свои представители и си тръгна.

Двамата представители на държавата на Общото събрание са Йорданка Младенова и Иван Еничаров.

В залата не дойде Петко Шишков, който е едно от предложенията за член на новия Съвет на директорите (СД). Тази сутрин от финансовото министерство потвърдиха за Investor.bg, че той ще отпадне от окончателния състав на БФБ-София. От министерството уточниха, че той сам се е отказал от кандидатурата си.

На Общото събрание на БФБ-София не бяха допуснати журналисти.

Симеон Дянков е първият министър на финансите, който идва до Общо събрание на БФБ-София, като това може да се приеме като знак за ангажираност с капиталовия пазар.

Дянков е обещал радикални промени на капиталовия ни пазар и в небанковия финансов сектор, както и приватизация на БФБ-София и борсова приватизация на дялове от държавните енергийни компании.

Дневният ред на днешното събрание предвиждаше от ръководството на БФБ-София да отпаднат Бистра Илкова, Виктор Папазов, Тодор Брешков, Андрей Пръмов и Людмила Елкова. За Елкова явно намеренията са променени.

Петко Шишков е втората кандидатура за член на СД на БФБ-София, която отпада, след като това стана и с Пламен Дерменджиев.

*Актуализирано към 13:10

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още