IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 млн. евро на ден губи България от гръцките протести

Министър Найденов не изключва възможността блокадата да продължи дълго

09:52 | 20.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
3 млн. евро на ден губи България от гръцките протести

Три милиона евро на ден са загубите за България от протестите на българско-гръцката граница, започнали на 18 януари. Данните бяха представени в парламента от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

От днес ще работи специален щаб, който ще оценява щетите от блокадата на границата, причинена от протестиращите гръцки земеделци. Това каза в пленарната зала министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

В щаба ще участват заместник-министри от три министерства - на земеделието и храните, на икономиката, енергетиката и туризма, както и на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Министър Найденов не изключи блокадата да продължи дълго. Той посочи, че е водил разговори с трима еврокомисари, които да предприемат съответните процедури.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков каза пред депутатите, че загуби претърпяват превозвачи, земеделски производители и туризмът. Надяваме се в оперативен план с работата на всички засегнати ведомства в кратки срокове да бъдат решен проблемът, каза той.

Още по темата: 

Над три километра стана опашката от тирове при Кулата 

МЗХ пуска гореща линия за понесени загуби от гръцките протести 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още