IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над три километра стана опашката от тирове при Кулата

Няма никаква информация за бъдещите намерения на протестиращите гръцки фермери

09:21 | 20.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Над три километра стана опашката от тирове при Кулата

Опашката от чакащи тирове пред ГКПП „Кулата“ да преминат в Гърция е вече повече от три километра, съобщи комисар Тодор Георгиев - началник на Регионалната дирекция „Гранична полиция“ - Смолян.

Блокадата на гръцките фермери при съседния гръцки граничен пункт „Промахон“ не е вдигана в продължение на около 30 часа след последното пропускане на автомобили.

Над 150 товарни автомобила чакат на шосето преди българския пункт в момента.

Не разполагаме с никаква информация за бъдещите намерения на протестиращите гръцки фермери, каза комисар Георгиев.

В по-късните часове българските гранични власти ще опитат чрез гръцките си колеги да получат някаква конкретна информация.

При вчерашните срещи и разговори представителите на гръцките власти не са били оптимистично настроени за евентуално облекчаване на режима за пропускане на автомобили в двете посоки.

Комисар Георгиев съобщи, че на останалите пунктове по българско-гръцката граница не е имало проблеми за преминаване на превозни средства през нощта. След 17 часа нормално е работил и пунктът „Илинден“, съседният на гръцкия „Ексохи“ на пътя Гоце Делчев - Драма.

Без ограничения и спиране на трафика са работили и другите два пункта на границата с Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още