IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Опростяват пропускателния режим с Македония заради блокадата в Гърция

Създадена е организация за поемане на по-големия трафик от товарни камиони през ГКПП Гюешево, Златарево и Логодаж

15:08 | 18.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Опростяват пропускателния режим с Македония заради блокадата в Гърция

Предприети са мерки за опростяване на пропускателния режим за български превозвачи на митническите пунктове на границата с Македония, съобщиха от правителствения пресцентър.

Целта е улесняване на шофьорите и намаляване на последствията за тях от стачката на гръцките земеделски производители и блокирането на пътища около контролно-пропускателните пунктове.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е наредил на директора на агенция „Митници“ Ваньо Танов да се предприемат всички необходими действия за опростяване на режима при преминаването на български товарни автомобили за Гърция през границата с Македония.

Мерките се прилагат след наблюдение и анализ през почивните дни на ситуацията, създадена от протестите на гръцките фермери и усложнената обстановка на блокираните ГКПП по българо-гръцката граница. Танев е разговарял със своя македонски колега за облекчаване на режима и от страна на македонските митнически органи.

Агенция „Митници“ е създала организация за поемане на по-големия трафик от товарни камиони през митническите пунктове на ГКПП „Гюешево“, „Златарево“ и „Логодаж“. Митническите служби напомнят на превозвачите да съобразят, че посочените ГКПП са на външна за ЕС граница и трябва да притежават необходимите за това документи.

От 12.30 часа днес са затворени ГКПП-Промахон и ГКПП-Орменион.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още