IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДСБ със собствен план за противодействие на кризата

Антикризисният план трябва да е готов за 2-3 месеца и вероятно ще включва и някои законодателни инициативи

13:55 | 18.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
ДСБ със собствен план за противодействие на кризата

ДСБ ще започне разработване на собствен план за противодействие на кризата, заяви днес във Варна председателят на партията Иван Костов.

По думите му в плана трябва да са включени няколко стъпки. Първата от тях е трудовата и социалната политика, а втората - положението с банките и финансовия сектор. В плана трябва да се обърне внимание и на образованието и здравеопазването, е заявил Костов, цитиран от БТА.

Антикризисният план трябва да е готов за 2-3 месеца и вероятно ще включва и някои законодателни инициативи, е посочил той.

Костов коментира, че най-тежкият проблем в антикризисната политика на правителството е липсата на пробив при усвояване на европейските фондове.

Председателят на ДСБ каза още, че съдбата на кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар е в ръцете на социалистите, либералите и зелените, които имат сериозно мнозинство в ЕП и еврокомисията. Според него премиерът Бойко Борисов трябва да е готов вече с план Б. Кандидатурата на Желева не е консултирана със Синята коалиция, ние научихме като всички останали, е посочил Костов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още