IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Божидар Йотов е новият председател на управителния съвет на пътната агенция

В края на октомври Йотов беше назначен за временно изпълняващ длъжността председател на управителния съвет на АПИ

17:41 | 15.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Божидар Йотов е новият председател на управителния съвет на пътната агенция

Комисия от осем души, назначена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, избра Божидар Йотов за председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”, съобщиха от агенцията.

Конкурсът беше обявен на 12 ноември 2009 г., а документи за участие подадоха 7 кандидати. Всички те преминаха през 3 етапа – тест, интервю, представяне и защита на концепция за управление на агенцията.

Божидар Йотов е завършил юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Работил е в Министерство на транспорта в областта на транспортната политика. През 2008 г. заема поста началник отдел “Служебен контрол” в НАПИ. От август 2009 г. е заместник-изпълнителен директор на агенцията. След промените в Закона за пътищата през септември 2009 г. Йотов е назначен за член на управителния съвет.

В края на октомври 2009 г. е назначен за временно изпълняващ длъжността председател на управителния съвет на АПИ.

С последните промени в Закона за пътищата през 2009 г. Агенция “Пътна инфраструктура” се ръководи от председател и двама членове на управителен съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още