IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пампорово чака повече гърци след откриването на ГКПП Златоград-Ксанти

Отварянето на трансграничния път от Златоград за Ксанти се очаква да стимулира туристическия трафик и по отношение на дестинациите за селски и екотуризъм

16:39 | 15.01.10 г.
Пампорово чака повече гърци след откриването на ГКПП Златоград-Ксанти

Очаква се увеличение на гръцкия туристически поток към Пампорово след днешното откриване на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Златоград-Ксанти“, прогнозира Пантелей Мемцов, председател на Регионалната туристическа асоциация „Родопи“, цитиран от БТА.

По думите му времето за пътуване на гръцките туристи към Пампорово се намалява с два часа по маршрута „Ксанти-Златоград“ в сравнение с преминаването през другите гранични пунктове.

Откриването на граничния пункт ще даде възможност и за комбинирана почивка „море-планина“ през лятото, прогнозират хотелиери от Пампорово.

Отварянето на трансграничния път от Златоград за Ксанти се очаква да стимулира туристическия трафик към Смолянска област и по отношение на дестинациите за селски и екотуризъм, смята кметът на с. Арда Емил Башев. В хотелите в смолянското село има и гръцки инвестиции, а местните хотелиери очакват съкратеният път през Златоград да доведе до увеличение на туристите от Гърция през летния сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още