IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трети опит за продажба на центъра за подготовка на кадри към МИЕТ

Цената за целия пакет от дружеството пада на 100 хил. лв.

16:14 | 15.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Трети опит за продажба на центъра за подготовка на кадри към МИЕТ

Агенцията за приватизация е подала заявление до БФБ, на чието основание са регистрирани 5 дружества за приватизация посредством неприсъствени публични търгове, които ще се проведат в периода 19 януари - 2 февруари.

Цената за 100% от Център за външноикономическа подготовка на кадри (ЦВПК) ЕООД е 100 745 лв., като се приема 30% плащане в непарични платежни средства, а останалите 70% - в лева. Капиталът на дружеството е 340 700 лв., става ясно от подаденото заявление.

Дружеството е създадено преди 40 години и дейността му се води към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). Центърът е подготвял кадри на много държавни институции, банки, търговски дружества.

Това е трети опит за продажба на дружеството. През март 2009 бе обявен търг с начална цена от 201 хил. лв., а по-късно през през май същата година цената бе намалена на 163 хил. лв.

Предметът на дейност на ЦВПК е: чуждоезиково обучение, обучение по мениджмънт, икономика и търговия, външноикономическа политика, консултантска дейност и други.

Началната цена за 100% от Експомед ЕООД е в размер на 1 015 406 лв., като 75% от плащането е в лева, а останалите 25% - в непарични платежни средства. Капиталът на дружеството е 50 020 лв.

Предметът на дейност на Експомед включва: международна търговска и медицинска дейност, износ и внос на медицинска апаратура и лекарствени средства, извършване на посредничество при наемане на работа в страната и чужбина, консултантска дейност и други.

На търг ще бъдат предложени и целите пакети от Медико-техническа лаборатория II – Пловдив ЕООД и Медицински център за рехабилитация и спортна медицина Диана спорт ЕООД. Началните цени са съответно 6 000 и 4 477 лв., платими само в пари.

Предлага се и дял от 5,08% от капитала на Търговия на едро – Червен бряг ООД на цена от 510 лв., платими в непарични средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още