IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 5 млн. лв. приходи от винетки за 10 дни

И то - при положение че все още не е започнало масовото им разпространение

14:08 | 15.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Над 5 млн. лв. приходи от винетки за 10 дни

Над 5 млн. лв. са приходите от продажбата на винетки само за първите десет дни на годината, каза в кулоарите на парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той припомни, че засега винетките се продават само от агенция „Пътна инфраструктура“, а от понеделник започват продажбите на винетки и от дистрибутора - консорциума между СИБанк и Вип секюрити „Разпространение на винетните стикери“.

Винетките ще се продават в над 1500 пункта, включително и бензиностанции, каси за плащане на комунални сметки, както и в някои магазини за хранителни стоки.

Росен Плевнелиев потвърди, че дистрибуторът е заявил намерение в бъдеще винетките да могат да се купуват и от банкомат, но не уточни конкретни срокове за това.

Министърът отбеляза, че са постигнати много изгодни условия за българските данъкоплатци, които ще доведат до икономии на 48 млн. лв. Спестените пари ще се инвестират в строителството на пътища в следващите три години.

Има ясни ангажименти в договора, че ако дистрибуторът не поддържа от всички видове винетки по съответните пунктове, ще можем да налагаме санкции, посочи Росен Плевнелиев. Той припомни, че санкциите са до 10% от обема на продажбите.

Най-добрите продажби, реализирани от дистрибутор, са през 2008 г. и възлизат на 160 млн. лв., така че 10% са доста сериозна сума, коментира Плевнелиев.

Той уточни, че агенция „Пътна инфраструктура“ реализира продажби на винетки за около 40 милиона лева. Такива са и заложените приходи от винетки в бюджета на агенцията - общо 200 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още