IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ВИП-7 ще гласува за отказ от дейност като инвестиционен посредник

Посредникът е с наложена принудителна административна мярка от КФН

10:49 | 15.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
ВИП-7 ще гласува за отказ от дейност като инвестиционен посредник

На Общо събрание, насрочено за днес, Варненски инвестиционен посредник (ВИП – 7) АД ще гласува решение за отказ от дейност като инвестиционен посредник. Това става ясно от представен в Комисията за финансов надзор (КФН) протокол с решение на Съвета на директорите от декември миналата година.

С решение от 13.01.2010 г. КФН налага принудителна административна мярка, чрез която задължава ВИП – 7 да представя ежемесечна информация за движението по банковите си сметки.

Мярката е вследствие на извършени през 2009 проверки, които са установили несъответствие между декларираните от ВИП – 7 парични средства по разплащателни и депозитни сметки, и наличностите по сметката на посредника в УниКредит Булбанк.

От разкрита по-късно информация става ясно, че посредникът съхранява средства в сейф в УниКредит Булбанк – Варна, нарушавайки изискването за съотношение между средствата по банкови сметки към всички активи от поне 70%, съгласно Наредба № 35 за капиталовата адекватност и ликвидността на инвестиционните посредници.

Посредникът е бил задължен в 3-дневен срок да приведе паричните си средства в съответствие с наредбата, но към настоящия момент в комисията не са представени доказателства за това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още