IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Официалната оценка за Желева – незадоволително представяне

Лошото й представяне нанесе тежък удар върху националната гордост на българите, коментират в ЕС

15:39 | 13.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Официалната оценка за Желева – незадоволително представяне

Представянето на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева е незадоволително, гласи официалната оценка на Европейския парламент (ЕП) след проведеното снощи изслушване.

На повечето въпроси Желева отговори само в общи линии, обещавайки да работи в сътрудничество с други членове на комисията и парламента, да посети лично проблемните области. В същото време тя показа невежество по някои от проблемите в бъдещия си ресор, преценяват в ЕП.

Посочва се и несъответствието между думите на кандидат-комисаря, че няма какво да крие, а се оказва, че е била собственик на фирма, която не е посочила за своя в декларацията за финансовото си състояние.

Лошото представяне на Румяна Желева нанесе тежък удар върху националната гордост на България, като генерира безпрецедентна буря от реакции в българските медии и интернет форуми, отбелязва сайтът на Европейската комисия. 

По-рано през деня сайтът съобщи, че е възможно еврокомисар вместо Желева да стане военният министър Николай Младенов. Пред Dnes.bg неговият коментар беше: „Не желая да коментирам никакви слухове. Наистина не желая да говоря, не ме търсете“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още