IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ратифицирахме устава на Международната агенция за възобновяема енергия

Агенцията има за цел да подкрепя правителствата при разработката на политики за оползотворяване потенциала на възобновяемите енергийни източници

13:58 | 13.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ратифицирахме устава на Международната агенция за възобновяема енергия

Народното събрание днес ратифицира устава на Международната агенция за възобновяема енергия. Агенцията беше учредена официално преди година в Бон (Германия), като между 75-те страни учредители беше и България. В края на миналата година Европейският съюз стана колективен член на агенцията.

Агенцията има за цел да подкрепя правителствата при разработката на политики за оползотворяване потенциала на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) и при разработване на изследвания и анализи. Международната агенция за възобновяема енергия също консултира, провежда обучения, информационни кампании и трансфер на технологии в сферата на ВЕИ.

Първоначалната вноска на страната ни за участие в организацията е около 10 000 долара годишно през първите три години, а от 2011 г., поради увеличаване на броя на държавите, подписали устава, тя ще е 4179 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още