IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: ЕП показа жълт картон на Борисов заради Желева

За всичко все някой друг им е крив, коментира бившият премиер обвиненията на настоящия, че БСП е саботирала кандидата ни за еврокомисар

11:55 | 13.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Станишев: ЕП показа жълт картон на Борисов заради Желева

Като жълт картон за министър-председателя Бойко Борисов определи бившият премиер Сергей Станишев реакциите в Европейския парламент (ЕП) от изслушването на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева.

Пред журналисти в парламента лидерът на БСП обясни, че всичко това е в резултат на подхода на Борисов към европейските институции и европейската политика, предаде БТА.

Според него е недопустимо с партийни назначения и без диалог с председателя на Европейската комисия да бъде отстоявана съответната област, сферата, която е важна за България. В ЕК и в ЕП този български, балкански подход не върви, коментира Сергей Станишев.

Според него обаче премиерът е този, който трябва да прецени дали да смени кандидатурата за еврокомисар с друга - по-компетентна в съответната област, както и дали е редно Желева да остане министър на външните работи на България.

Лидерът на социалистите посъветва ГЕРБ да спрат да оправдават несполуките си с БСП. За всичко все някой друг им е крив, каза Станишев. По думите му изцяло на премиера е отговорността за номинирането на Румяна Желева, за ресора, който България получи, както и за резултатите от изслушването пред евродепутатите.

Ние отдавна предупреждавахме, че подходът не е верен и точен, че има сериозни рискове, отбеляза още Сергей Станишев. Той напомни, че ПГ на ПЕС е заявила много ясно, че ще формира своята позиция на база на изслушването и компетентността на отговорите на въпросите.

Не го казвам със злорадство, а със съжаление, че повечето депутати не бяха удовлетворени, заяви Сергей Станишев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още