IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цачева убедена, че Румяна Желева ще стане еврокомисар

Изслушването на Желева получи оценка 1,5 от 5

09:45 | 13.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цачева убедена, че Румяна Желева ще стане еврокомисар

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева коментира, че представянето на Румяна Желева на изслушването й в ЕП трябва да се раздели на две плоскости.

"Първо, онова, което беше същественото, от страна на Желева беше защитено блестящо. С много конкретни въпроси Желева показа задълбочена подготовка и детайлно познание на въпроси, за които тя би отговаряла като еврокомисар.

Другата плоскост – аз съм омерзена от това, на което станах свидетел – член на ЕП демонстрира пълна неенгажираността от своята държава и въвлякохме и ЕП в един битовизъм. Тъжно беше", така Цачева коментира пред БНТ атаките на Антония Първанова при представянето на Желева.

"Нито г-жа Първанова, нито който и да е друг от членовете на ЕП или българските комисари там не е поискал официална информация от парламента дали има, или няма конфликт на интереси", възмути се Цачева.

Попитана дали е поставена под въпрос кандидатурата на Румяна Желева, председателят на НС смята, че е имало и други случаи на конфликтни ситуации, но подобно обругаване на един кандидат за европейски комисар от негови сънародници, ЕП не познава.

Дали се обмисля вариант "Б" за български комисар, Цецка Цачева каза, че такъв въпрос не стои на дневен ред и е убедена, че Румяна Желева ще бъде новият комисар.

Тя припомни думите на Барозу, че времената, в които се хвърляха твърдения, без да са доказани, отдавна са отминали.

Изслушването на Желева получи оценка 1,5 от 5. 

Още по темата: 

ЕП ще мисли още за кандидатурата на Желева

Има ли Желева консултантска фирма или няма?  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още