IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има ли Желева консултантска фирма или няма?

Според търговския регистър от май 2009 кандидатът за еврокомисар вече не е собственик на спорното дружество, което за кратко е притежавала и след смяната на името му

22:13 | 12.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Има ли Желева консултантска фирма или няма?

Справка в търговския регистър показва, че дружеството „Глобал Консулт” ООД, Бургас е с първа регистрация през 2001. Съсобственик и управляващ е кандидатът за еврокомисар Румяна Желева. От юни 2006 тя е единствен собственик на фирмата.

През 2009 (22 април) името на дружеството е сменено на Ауто Спа ООД. Едноличен собственик на капитала продължава да бъде Желева, а като нейни съдружници са вписани Ивета Колева и Светослав Донев. От май 2009 Желева вече не е собственик, а собствеността е поделена между Колева и Донев.

Предметът на дейност на фирмата е търговско представителство и посредничество в областта на телекомуникационната техника в страната и чужбина, продажба, сервиз и техническо обслужване на мобилни апарати, разработва и внедряване на ноу-хау, консултантска, маркетингова и рекламна дейност в областта на телекомуникациите, вътрешна и външна търговия и др.

По думите на Желева компанията вече не е нейна и не е имала никаква дейност на пазара. Това кандидатът за еврокомисар по хуманитарните въпроси заяви във вторник пред Европейския парламент и пред журналисти на пресконференция след изслушването си пред депутатите.

Според разпространяваните от седмици спекулации Желева е в конфликт на интереси, тъй като консултантската й компания е свързана с проекти, кандидатстващи за финансиране от европейските фондове.

От наличните данни за дружеството за 2007 и 2008 г. не е видно компанията да е извършвала някаква дейност за периода. За 2009 информация все още не е обявена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още