IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мислят варианти за реформи във водния транспорт

Приоритет ще бъде и изготвянето на предложение за изменения и допълнения на Кодекса за търговско корабоплаване, които да засилят интереса към плаването под българско знаме

12:16 | 12.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Мислят варианти за реформи във водния транспорт

Четири работни групи, които да изготвят предложения за реформи в областта на водния транспорт, се създават по нареждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. В състава им влизат представители на държавната администрация и морския бранш, съобщи транспортното министерство.

Основни задачи на работните групи са: разработване на цялостна концепция за организация на дейностите по морско търсене и спасяване; уеднаквяване на българското законодателство с изискванията на Морската трудова конвенция от 2006 г.; подобряване качеството на образованието, възможностите за квалификация, преквалификация и сертифициране на морските кадри.

Приоритет ще бъде и изготвянето на предложение за изменения и допълнения на Кодекса за търговско корабоплаване, които да засилят интереса към плаването под българско знаме.

Продължава работата на работната група, която подготвя Закон за изменение и допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанища на Р България и мотиви към него, информират още от ведомството.

Със заповед на министър Цветков в състава й се включват представители на „Българска асоциация на корабопритежателите”, „Българска асоциация на корабните брокери и агенти”, „Бургаска морска асоциация”, „Бургаска морска камара” и „Българска асоциация на яхтените пристанища”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още