IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ноемврийските заплати в БДЖ ще бъдат платени до сряда

Това обещават от компанията след днешните протести, които все пак объркаха разписанието на влаковете

11:53 | 11.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ноемврийските заплати в БДЖ ще бъдат платени до сряда

Заплатите на служителите на БДЖ ще бъдат изплатени утре или най-късно в сряда, съобщи Елена Василева, говорител на дружеството, цитирана от БТА.

По думите й изплащането ще бъде направено, след като Министерството на финансите преведе средствата за заплатите за ноември. Василева допълни, че закъснението е с 11 дни и че в следващите месеци не се очаква да има такова забавяне.

Около 60 служители на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД се бяха събрали на протест днес пред централната ж.п. гара в София заради неизплатените им заплати за ноември. „По тази причина имаше закъснение на няколко влака“, допълни Василева, въпреки че първоначално беше съобщение, че протестът не се е отразил на разписанието на влаковете.

С около 30 минути закъснява влакът София-Бургас, който все още не е отпътувал.

Закъснения е имало и при влаковете София - Варна, Видин - София и при международния влак за Букурещ.

Междувременно от финансовото министерство съобщиха, че днес са превели редовната субсидия към БДЖ за месец януари в размер на 13,3 млн. лв.

Превеждането на сумата е по графикa, съобразно с касовите потоци по централния бюджет за месеца, уточняват от ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още