IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Винетките ще се продават в разпространителните пунктове от 18 януари

Договори са сключени с повечето големи вериги бензиностанции, водят се преговори и с някои по-големи търговски вериги

16:55 | 08.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Винетките ще се продават в разпространителните пунктове от 18 януари

Агенция „Пътна инфраструктура” и ГДЗЗД „Разпространение на винетни стикери” подписаха договор за разпространение на винетни стикери до 31 декември 2012 г., съобщиха от агенцията.

От дружеството разпространител съобщиха, че от 18 януари винетки ще има в над 1500 разпространителни пункта в цялата страна. Споразумения за разпространение са сключени с повечето големи вериги бензиностанции, в момента се водят преговори и с някои по-големи търговски вериги, в които гражданите ще могат също да закупуват винетки.

С подписването на новия договор държавата ще спести близо 40 млн. лв. от разликата в комисионата на предишния и новия разпространител на стикерите, които ще отидат за строеж на пътища, каза на подписването министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

От 31 декември до 7 януари са продадени над 50 хил. винетки в АПИ, в Областните пътни управления и ГКПП-тата в цялата страна. Приходите от продажбите до днес са близо 3 млн. лв.

Списъците с обектите ще бъдат публикувани на интернет страницата на агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още